Dortíky

Čokoládové bábovičky

Recept:

100 g čokolády ( 52 % )

63 ml. smetany na šlehání

63 ml. podmáslí

120 g másla ( povoleného )

80 g hnědého cukru

1/2 vanilkového cukru

2 vejce

1/2 bílku

60 g hladké špaldové mouky ( T 630 )

65 g celozrnné mouky

1/2 lžičky sody

špetka soli

Postup:

Předehřeji si troubu na 175 st. a připravím silikonové formičky. Z této dávky mi vyšlo 24 malých báboviček, ale klidně upečte těsto ve formě na bábovku. 

Do menšího kastrůlku dám vařit smetanu. Po chvíli přidám čokoládu, dobře rozpustím. Odstavím a opatrně vliji podmáslí. Nechám vychladit na pokojovou teplotu.

Metličkami si vyšlehám máslo s cukrem do světlé pěny a přidám vejce. Do světlého krému přimíchám čokoládu a nakonec mouku smíchanou se sodou. Vyšlehané těsto dávám lžící do silikonových formiček a vložím do vyhřáté trouby. Peču 30 minut. Po upečení nechám mírně vychladnout ve formičkách, až poté vyklopím na chladící mřížku. Nakonec poliji rozpuštěnou čokoládou se smetanou ( 60 ml. : 50 ml. ) Tento recept je z časopisu albert, já ho je mírně upravila. Dobrou chuť. M


3.10.2018




© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky