Ovocné
Panna cotta z podmáslí
Recept:
80 ml. studeného mléka
3 lžičky jemně mleté želatiny ( 9 g )
70 g cukru moučka
200 ml. smetany na šlehání 33 %
300 ml. podmáslí
čerstvé ovoce
silikonové formičky 7 ks.
Postup:
Do misky naliji studené mléko a přidám želatinu. Nechám 10 minut nabobtnat.
V kastrůlku přivedu k varu smetanu s cukrem a odstavím se zdroje tepla. Hned vmíchám nabobtnalou želatinu a míchám do rozpuštění. Po chvíli vliji podmáslí. Dobře promíchám.
Silikonové formičky vypláchnu teplou vodou.
Naliji panna cottu a dám vychladit do lednice na 6 hodin. Poté vyklopím na talířek a podávám s čerstvým ovocem.
Rychlé, snadné, vynikající co víc dodat. Dobrou chuť. M
25.8.2018
Komentář.