sušenky

Mandlové obláčky

Recept:                                                                                                           

90 g másla ( měkké )

75 g cukru krupice

1 vejce L

125 g špaldové hladké mouky ( T 630 )

50 g mletých loupaných mandlí

1 kávová lžička prášku do pečiva

1/2 kávové lžičky sody

sůl

Náplň: ( malinové pyré)

1/2 hrnku mražených malin

2 lžíce hnědého cukru

citronová šťáva z 1/2 půlky citronu

Náplň:

1/2 krabičky mascarpone

10 g smetany na šlehání ( tekuté )

2 lžičky cukru moučka

3 lžíce malinového pyré


Postup:

-Začnu přípravou malinového pyré. Maliny, cukr a citronovou šťávu dám do menšího kastrůlku a na mírném plameni  nechám rozvařit. Při občasném míchání, nechám vyvařit co nejvíce vody, 7 až 10 minut by mělo stačit. Přendám do sítka a propasíruji na hustou šťávu.( Tohle je nejsložitější krok celého receptu :)) Odložím stranou.

-Předehřeji si horkovzdušnou troubu na 175 stupňů a připravím 2 plechy, na které položím pečící papír.

-V misce vyšlehám změklé máslo a cukr. Postupně přidám vejce, mouku smíchanou s práškem do pečení a sodou. Nakonec vmíchám mleté mandle. Vše dobře promísím. Lžičkou nabírám potřebné množství, odpovídající 20 g a navlhčenýma rukama ve studené vodě dělám kuličky, které rozmístím na plechu dále od sebe. Vložím do rozpálené trouby a peču 10 až 13 minut. Po upečení nechám vychladit na mřížce. ( Pokud nějaká sušenka ještě zůstala, spojíme krémem. )

-Krém:

Vše opatrně vyšlehám a nechám vychladit v lednici.

13.2.2020





© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky