sušenky
Mandlové obláčky
Recept:
90 g másla ( měkké )
75 g cukru krupice
1 vejce L
125 g špaldové hladké mouky ( T 630 )
50 g mletých loupaných mandlí
1 kávová lžička prášku do pečiva
1/2 kávové lžičky sody
sůl
Náplň: ( malinové pyré)
1/2 hrnku mražených malin
2 lžíce hnědého cukru
citronová šťáva z 1/2 půlky citronu
Náplň:
1/2 krabičky mascarpone
10 g smetany na šlehání ( tekuté )
2 lžičky cukru moučka
3 lžíce malinového pyré
Postup:
-Začnu přípravou malinového pyré. Maliny, cukr a citronovou šťávu dám do menšího kastrůlku a na mírném plameni nechám rozvařit. Při občasném míchání, nechám vyvařit co nejvíce vody, 7 až 10 minut by mělo stačit. Přendám do sítka a propasíruji na hustou šťávu.( Tohle je nejsložitější krok celého receptu :)) Odložím stranou.
-Předehřeji si horkovzdušnou troubu na 175 stupňů a připravím 2 plechy, na které položím pečící papír.
-V misce vyšlehám změklé máslo a cukr. Postupně přidám vejce, mouku smíchanou s práškem do pečení a sodou. Nakonec vmíchám mleté mandle. Vše dobře promísím. Lžičkou nabírám potřebné množství, odpovídající 20 g a navlhčenýma rukama ve studené vodě dělám kuličky, které rozmístím na plechu dále od sebe. Vložím do rozpálené trouby a peču 10 až 13 minut. Po upečení nechám vychladit na mřížce. ( Pokud nějaká sušenka ještě zůstala, spojíme krémem. )
-Krém:
Vše opatrně vyšlehám a nechám vychladit v lednici.
13.2.2020