Ovocné

Koláč se smetanovo-ostružinovou náplní

Recept:

Těsto:

100 g pšeničné špaldové mouky ( T 630 )

50 g hladké mouky

20 g mletých mandlí

75 g změklého másla

35 g cukru moučka

1 vejce

sůl

citronová kůra

Náplň:

100 g čerstvých ostružin

130 g jemného tvarohu

70 g cukru moučka

250 g šlehačky 33%

2 plátky želatiny

3 lžíce studené vody

Postup:

Ingredience na těsto pokojové teploty propracuji ručně a vložím do lednice, zabalené do mikroténového sáčku na 2 hodiny. Rozehřeji si troubu na 175 st. Po 2 hodinách vyválím těsto na požadovanou velikost .Přenesu do mírně vymazané formy 25 cm. a propíchám vidličkou . Zasypu ( fazolemi) pod které dám pečící papír. Vložím do vyhřáté trouby a peču 15-20 minut. Poté odstraním papír s fazolemi a dopeču 15 minut. Necháme vychladit.

Namočím želatinu do 3 lžic studené vody.

Ostružiny propasíruji a šťávu odložím. Šlehačku vyšlehám do tuha. Tvaroh a cukr dobře smíchám a vliji ostružinovou šťávu. Ušlehanou šlehačku opatrně vmíchám do tvarohové směsi.

Nyní opatrně rozpustím želatinu na mírný plamen. NESMÍ SE VAŘIT. Jen 20 sekund , hned dám z plamene pryč. Po rozpuštění smíchám se 2 lžícemi náplně a hned vmíchám do krému. Nechám na chvíli odpočinout v lednici. Jen co si trochu poklidím kuchyň.

Upečené těsto dám na servírovací talíř a naliji náplň. Uhladím do rovna nebo podle momentální nálady, dělám malé kopečky. Dám vychladit do lednice na 4 hodiny. Nejlépe do druhého dne. Poté libovolně ozdobím. Dobrou chuť. M

26.7.2018

Komentář:


© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky