Cukroví

Kakaová roláda

Recept:

4 vejce

100 g cukru krupice 

90 g hladké mouky

20 g kakaa

1/2 lžičky prášku do pečiva

Sůl, vanilkový cukr

Náplň:

250 g mascarpone

3 plné lžíce polotučného tvarohu

2 lžíce cukru moučka 

50 ml. smetany na šlehání

POSTUP:

Předehřeji si horkovzdušnou troubu na 175 st. a připravím pečící plech s papírem na pečení, který mírně vymažu olejem.

Vejce a cukr krupici vyšlehám do světlé nadýchané pěny. Postupně přeosiji mouku s kakaem. Pomalu a opatrně dobře zamíchám. Naliji na plech, zarovnám a vložím do vyhřáté trouby. Peču 12 minut. Zohledněte prosím svou troubu. 

Po upečení a mírném zchlazení, (4 minuty) popráším moučkovým cukrem a stočím do rolády. Nechám vychladit.

Než mi vychladne roláda připravím si náplň: všechny ingredience opatrně vyšlehám a dám do lednice na chvíli vychladit.

Po vychlazení rolády ji pomalu rozmotám a namažu náplní, která se chladila v lednici. Dobře utáhnu a zabalím do potravinové folie . Vložím na 2 hodiny vychladit. Poté nakrájím na porce a vychutnávám si pohodu. Dobrou chuť. M

28.12.2019



© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky