Cukroví
Kakaová roláda
Recept:
4 vejce
100 g cukru krupice
90 g hladké mouky
20 g kakaa
1/2 lžičky prášku do pečiva
Sůl, vanilkový cukr
Náplň:
250 g mascarpone
3 plné lžíce polotučného tvarohu
2 lžíce cukru moučka
50 ml. smetany na šlehání
POSTUP:
Předehřeji si horkovzdušnou troubu na 175 st. a připravím pečící plech s papírem na pečení, který mírně vymažu olejem.
Vejce a cukr krupici vyšlehám do světlé nadýchané pěny. Postupně přeosiji mouku s kakaem. Pomalu a opatrně dobře zamíchám. Naliji na plech, zarovnám a vložím do vyhřáté trouby. Peču 12 minut. Zohledněte prosím svou troubu.
Po upečení a mírném zchlazení, (4 minuty) popráším moučkovým cukrem a stočím do rolády. Nechám vychladit.
Než mi vychladne roláda připravím si náplň: všechny ingredience opatrně vyšlehám a dám do lednice na chvíli vychladit.
Po vychlazení rolády ji pomalu rozmotám a namažu náplní, která se chladila v lednici. Dobře utáhnu a zabalím do potravinové folie . Vložím na 2 hodiny vychladit. Poté nakrájím na porce a vychutnávám si pohodu. Dobrou chuť. M
28.12.2019