cukroví

Tatrankové cukroví

Recept:

160 g hladké špaldové mouky

50 g cukru moučka

2 čokoládové tatranky ( nastrouhané na větší očka )

1/2 lžíce kakaa ( dark )

1/2 vejce L

125 g povoleného másla

Sůl

Postup:

Do mísy si postupně navážím všechny ingredience a vypracuji hladké těsto. Zabalím do mikroténového sáčku a uložím do lednice na 2 hodiny. 

Rozehřeji si troubu na 175°c a přichystám formičky. 

Po dvou hodinách těsto vytáhnu z lednice a natlačím do formiček. Já mám formičky poměrně velké, ale klidně použijte i malé kytičky. mašličky........Všechno naskládám na plech a peču 20 minut. U menších tvarů bude doba pečení kratší. Po upečení pár minut počkám ( pokud máte ruce z azbestu, není potřeba čekat. ) a vyklopím . Jakmile bábovičky vychladnou obaluji v moučkovém cukru, smíchaným s vanilkovým cukrem. ukládám do krabičky a dobře schovám. Dobrou chuť.


© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky