cukroví
Tatrankové cukroví
Recept:
160 g hladké špaldové mouky
50 g cukru moučka
2 čokoládové tatranky ( nastrouhané na větší očka )
1/2 lžíce kakaa ( dark )
1/2 vejce L
125 g povoleného másla
Sůl
Postup:
Do mísy si postupně navážím všechny ingredience a vypracuji hladké těsto. Zabalím do mikroténového sáčku a uložím do lednice na 2 hodiny.
Rozehřeji si troubu na 175°c a přichystám formičky.
Po dvou hodinách těsto vytáhnu z lednice a natlačím do formiček. Já mám formičky poměrně velké, ale klidně použijte i malé kytičky. mašličky........Všechno naskládám na plech a peču 20 minut. U menších tvarů bude doba pečení kratší. Po upečení pár minut počkám ( pokud máte ruce z azbestu, není potřeba čekat. ) a vyklopím . Jakmile bábovičky vychladnou obaluji v moučkovém cukru, smíchaným s vanilkovým cukrem. ukládám do krabičky a dobře schovám. Dobrou chuť.