Dortíky

Čokoládové eclairs

Recept: 25 ks.

63 ml. vody

63 ml. mléka

50 g másla

1/4 lžičky soli

70 g hladké mouky

2 vejce

1 lžíce kakaa

Náplň:

250 ml. smetany ke šlehání 33%

2 čokoládové ledové kaštany

80 g mascarpone

Poleva:

50 g čokolády 55%

1 lžíce kokosového oleje

Postup:

Předehřeji si troubu na 200 st.

Do kastrůlku naliji vodu s mlékem, přidám máslo, sůl a přivedu k varu. Na malou chvílí odstavím a vmíchám mouku. Vrátím zpět a zahřívám,( odpařuji ) až se mi na dně kastrůlku objeví povlak, neustále míchám. Po 2 minutách dám do mísy a nechám mírně zchladnout. Poté metličkami vešlehám vejce. ( Další přidám, až se předešlé zcela zapracuje.) Přendám do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou Wilton 8B a stříkám na plech, na který jsem dala papír na pečení, 9 cm. dlouhé pásky. Vložím do vyhřáté trouby a peču 10 minut. Pak teplotu snížím na 180 st. a dopékám. Během pečení neotvírám troubu, všechny kouzla sleduji bedlivě proskleným sklem. Tento dezert je jediný z mála, kdy nedokážu určit přesně dobu pečení. Mám takovou malou pomůcku, kterou mě naučila kamarádka. Z eclerek  vychází malinkaté bublinky. Jakmile bubliny ustanou na posledním kousíčku, je upečeno. Ještě vlažné je rozkrojím napůl. Nechám zcela vychladnout.

Náplň:

Smetanu na šlehání a ledové kaštany zahřeji k bodu varu. Pomocí ponorného mixéru vyšlehám do hladké emulze. Nechám v lednici přes noc vychladit. Pak ji opatrně vyšlehám s mascarpone. Přendám do cukrářského sáčku a ozdobně naplním vychlazené eclerky. 

Poleva:

Vše zahřeji a nechám mírně vychladit. Dobrou chuť. M

26.3.2019



© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky