Dortíky

Dýňové cupcakes

Recept na 6 ks.

Těsto:

140 g dýně hokaido ( na jemno nastrouhaná )

20 g mletých mandlí

20 g sekaných pekanových ořechů

2 vejce

50 g jemného tvarohu

35 g třtinového cukru

110 g pšeničné špaldové mouky ( T 630 )

1/2 prášku do pečiva

3 lžíce oleje

Krém:

125 g jemného tvarohu

100 g přírodní termizovaný sýr ( palouček )

3 lžíce cukru moučka

Karamel:

80 g cukru krupice

50 g másla

40 ml. smetany na šlehání

Postup:

Rozehřeji si troubu na 175 st. a připravím formu na muffiny, do kterých vložím silikonové košíčky. ( Můžu použít i papírové, ale ty jdou někdy špatně z upečených cupcaku  odstranit.)

Do mísy si na jemno nastrouhám dýni. ( Pokud použiji hokaido, nemusím ji ani loupat. Jen ji očistím od zrníček a nastrouhám.) K ní postupně přidám: ořechy, mandle, vejce, tvaroh, cukr, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dobře rozmíchám a dávám do košíčků. Vložím do vyhřáté trouby a peču přibližně 20 minut. Nechám chvíli vychladit a pak vyloupnu z košíčků na mřížku.

Příprava krému: vše dám do mísy a vyšlehám metličkami ho hladka.

Na karamel si připravím kastrůlek do něhož dám cukr a máslo. Postavím na sporák a zahřívám na mírném plameni. Nemíchám. Trvá to zhruba 5 minut. Jakmile směs v kastrůlku zhnědla a spojila se vliji smetanu na šlehání. Tady pozor začne to nezřízeně prskat. Po chvíli se vše uklidní a můžu začít míchat. Zatím to vypadá, že z toho nic nebude, ale chce to jen chvilku trpělivosti. Pokud chci karamel řidší, vliji více smetany. Odstavím.

Na vychladlé muffiny nastříkám ozdobnou špičkou ( Wilton 8 B ) krém. Poliji karamelem a servíruji. Dobrou chuť. M



9.9.2018

© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky