Ovocné

Křehký rybízový koláč

Recept:

Těsto:

180 g špaldové mouky ( T 630 )

30 g kokosové mouky ( neplést si se strouhaným kokosem)

90 g celozrnné mouky

160 g másla

6 lžíc ledové vody

sůl

Náplň:

250 g ricotty

250 g jemného tvarohu

3 vejce

4 lžíce cukru

1/2 vanilkového pudinku

Drobenka:

3 lžíce jemných vloček

4 lžíce špaldové mouky

3 lžíce třtinového cukru

4 lžíce chlazeného másla

350 g červeného rybízu

Postup:

Ingredience na těsto pokojové teploty vypracuji ručně. Můžete použít i robot, záleží jen na vás. Zabalím do mikroténového sáčku a vložím do lednice vychladit na 1 hodinu.

Mezitím si připravím náplň. Všechny přísady na náplň dám do mísy a dobře smíchám.

Rozehřeji si troubu na 175 st.

Vymažu máslem formu 26 cm. Vyválím těsto do požadované velikosti, propíchám vidličkou a naliji náplň. Pokladu červeným rybízem a posypu drobenkou. Vložím do vyhřáté trouby a peču 30-38 minut. Zohledněte svou troubu. Dobrou chuť. M

Krásnou formu s puntíky na  www.laalmara.cz





14.7:2018

Potřebujete poradit?


© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky