ovocné

Jahodová galetka

Recept:

190 g hladké špaldové mouky

1 lžíce cukru moučka

110 g studeného másla 

6 lžic studené vody ( 50 ml. )

sůl

Náplň:

300- 400 g čerstvých jahod 

velkou hrst mražených kuliček červeného rybízu

1 lžíce hnědého cukru

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce kukuřičného škrobu

- bílek na potřeni před pečením, hrst mandlových plátků na posypání

Postup:

Všechny ingredience na těsto dobře propracuji a dám vychladit do lednice na 2 hodiny. 

Předehřeji si troubu na 175 st. a připravím pečící plech s papírem na pečení.

Náplň: očištěné a omyté jahody nakrájím na plátky a smíchám s rybízem, cukrem, citronovou šťávou a škrobem. 

Chladné těsto vyválím na pečícím papíře do obdélníku ( kruhu ) a přenesu na plech.  Dám naplň a opatrně ohnu kraje, které potřu bílkem a posypu mandlovými plátky. Vložím do vyhřáté trouby a peču přibližně 30 minut. Po upečení a vychlazení, popráším moučkovým cukrem a nakrájím na porce. podávám k dobré kávě. Dobrou chuť. M

© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky