cukroví

Perníkové buchtičky

Recept na 13 ks.

55 g povoleného másla

1 vejce

115 g hladké špaldové mouky

40 g kokosového cukru

5 g vanilkového cukru

3 g koření do perníku

4 g prášku do pečiva

20 g kukuřičného škrobu

30 ml. kefíru

špetka soli

Poleva: 180 g cukru moučka, 20 ml. citrónové šťávy.

Postup:

Předehřeji si horkovzdušnou troubu na 175 st. a připravím plech, na který položím pečící papír.

V míse smíchám všechny sypké ingredience. V druhé čisté míse utřu máslo s cukrem do pěny, po chvíli přidám vejce a vyšlehám. Přidám moučnou směs, kefír a dobře vše smíchám. Připravím si cukrářský sáček, ustřihnu špičku a vložím těsto. Stříkám na plech na který jsem si položila pečící papír, 5 cm. vysoké hromádky, dále od sebe. V troubě se mírně roztečou. Stříkám opravdu jen do VÝŠKY, průměr 5 cm. Vložím do vyhřáté trouby a peču 15 minut. Po upečení a vychladnutí, namažu polevou. Skladuji v chladu a spotřebuji do 4 dnů. Dobrou chuť. M. 

20.10.2019




© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky