Ovocné
Svatomartinské povidlové rohlíčky
Recept:
500 g pšeničné špaldové mouky ( Lídl )
250 g másla
250 ml. smetany na šlehání 33 %
500 g švestkových povidel ( Hamé ) , 3 plechy vyložené pečícím papírem, cukr moučka na poprášení po upečení.
Postup:
Předehřeji si troubu na 175 st.
Do čisté mísy nasypu mouku, přidám změklé máslo a naliji smetanu na šlehání. Vytvořím hladké lesklé těsto, které si rozdělím na 10 kuliček. Každou poté na mírně podsypané ploše vyválím do kruhu o velikosti 23 cm a tloušťce 2 milimetry. Stěrkou rozmažu povidla, která jsem jen mírně zamíchala. Náplní nešetřím, Rozkrojím na 8 dílků a po jednom motám od nejširší strany a vytvořím malý rohlíček, který položím na plech vyložený papírem na pečení, špičkou dolů. Vložím do vyhřáté trouby a peču 20 minut. Z této dávky mi vyšlo 80 malých rohlíčků. Zpočátku jsem k tomu číslu byla mírně skeptická, ale zbytečně. Teď je dělávám ze dvou dávek. Dobrou chuť. M
9.11.2018