Ovocné

Svatomartinské povidlové rohlíčky

Recept:

500 g pšeničné špaldové mouky ( Lídl )

250 g másla

250 ml. smetany na šlehání 33 %


500 g švestkových povidel ( Hamé ) , 3 plechy vyložené pečícím papírem, cukr moučka na poprášení po upečení.

Postup:

Předehřeji si troubu na 175 st.

Do čisté mísy nasypu mouku, přidám změklé máslo a naliji smetanu na šlehání. Vytvořím hladké lesklé těsto, které si rozdělím na 10 kuliček. Každou poté na mírně podsypané ploše vyválím do kruhu o velikosti 23 cm a tloušťce 2 milimetry. Stěrkou rozmažu povidla, která jsem jen mírně zamíchala. Náplní nešetřím, Rozkrojím na 8 dílků a po jednom motám od nejširší strany a vytvořím malý rohlíček, který položím na plech vyložený papírem na pečení, špičkou dolů. Vložím do vyhřáté trouby a peču 20 minut. Z této dávky mi vyšlo 80 malých rohlíčků. Zpočátku jsem k tomu číslu byla mírně skeptická, ale zbytečně. Teď je dělávám ze dvou dávek. Dobrou chuť. M

9.11.2018




© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky