Ovocné

Panna cotta

Recept:

čokoládová panna cotta:

250 ml. smetany na šlehání 33 %

1 1/2 lžíce cukru krupice

100 g čokolády 52 %

2 g jemně mletá želatina

1 lžíce studené vody

vanilková panna cotta:

250 ml. smetany na šlehání 33%

1 plnou lžíci cukru krupice

3 g jemně mletá želatina ( 1 malá lžička)

1 lžíce studené vody

vanilkový lusk

ovocná vrstva:

200 g mražených malin

2 lžíce hnědého cukru

75 g čerstvých malin

1 lžička kukuřičného škrobu

Postup:

Želatinu nechám nabobtnat ve studené vodě. Smetanu, cukr a čokoládu zahřívám do bodu varu , poté promíchám tyčovým mixérem do hladké emulze, zmírním plamen a vmíchám želatinu. Již nevařím.  Odstavím . Naliji do připravených sklenic , které jsou v šikmé poloze. Dám vychladit na 3 hodiny.

Po 3 hodinách připravím vanilkovou panna cottu. Obdobným způsobem, jenom bez čokolády. Naliji na hnědou vrstvu a vložím opět do lednice na 1 až 2 hodiny.

Ovoce a cukr nechám jen na chvíli povolit na sporáku. Vmíchám čerstvé maliny a kukuřičný škrob. Nechám provařit a mírně vychladit. 

Poslední ovocnou vrstvu opatrně navršíme nahoru. Dáme naposledy na 1 hodinu do lednice. Snad jsem Vás tímto dlouhým postupem neodradila. Stojí za to, věřte mi : - ) Dobrou chuť. M





20.6.2018

© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky