Sušenky

Ovesné buchtičky s červeným rybízem

Recept:

20 g kokosové mouky ( neplést si se strouhaným kokosem)

70 g celozrnné mouky

30 g pšeničné špaldové mouky

70 g jemných ovesných vloček

60 ml. mléka

60 g hnědého cukru

1 vejce

sůl

1/2 prášku do pečiva

100 g mraženého rybízu

Postup:

Předehřeji si troubu na 180 st.

Smíchám všechny druhy mouky.

Vyšlehám máslo s cukrem do pěny a zašlehám vejce.Postupně vmíchám mouku, vločky a mléko,které má pokojovou teplotu. Dobře všechno spojím. Nakonec opatrně smíchám s rybízem, který jsem předtím zmrazila.

Na plech ,vyložený pečícím papírem pomocí lžíce dávám malé hromádky. Jelikož je těsto zchlazeno díky rybízu, jde to dobře i ručně.

Vložím do vyhřáté trouby a peču 20 minut. Jakmile jsou okraje mírně zlaté, hned vytáhnu a dám vychladit na mřížku.

Dobrou chuť.M

10.8.2018

© 2018 Dobroty z kuchyně. 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky