Sušenky
Ovesné buchtičky s červeným rybízem
Recept:
20 g kokosové mouky ( neplést si se strouhaným kokosem)
70 g celozrnné mouky
30 g pšeničné špaldové mouky
70 g jemných ovesných vloček
60 ml. mléka
60 g hnědého cukru
1 vejce
sůl
1/2 prášku do pečiva
100 g mraženého rybízu
Postup:
Předehřeji si troubu na 180 st.
Smíchám všechny druhy mouky.
Vyšlehám máslo s cukrem do pěny a zašlehám vejce.Postupně vmíchám mouku, vločky a mléko,které má pokojovou teplotu. Dobře všechno spojím. Nakonec opatrně smíchám s rybízem, který jsem předtím zmrazila.
Na plech ,vyložený pečícím papírem pomocí lžíce dávám malé hromádky. Jelikož je těsto zchlazeno díky rybízu, jde to dobře i ručně.
Vložím do vyhřáté trouby a peču 20 minut. Jakmile jsou okraje mírně zlaté, hned vytáhnu a dám vychladit na mřížku.
Dobrou chuť.M
10.8.2018