Ovocné
Křehký rybízový koláč

Recept:
Těsto:
180 g špaldové mouky ( T 630 )
30 g kokosové mouky ( neplést si se strouhaným kokosem)
90 g celozrnné mouky
160 g másla
6 lžíc ledové vody
sůl
Náplň:
250 g ricotty
250 g jemného tvarohu
3 vejce
4 lžíce cukru
1/2 vanilkového pudinku
Drobenka:
3 lžíce jemných vloček
4 lžíce špaldové mouky
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce chlazeného másla
350 g červeného rybízu
Postup:
Ingredience na těsto pokojové teploty vypracuji ručně. Můžete použít i robot, záleží jen na vás. Zabalím do mikroténového sáčku a vložím do lednice vychladit na 1 hodinu.
Mezitím si připravím náplň. Všechny přísady na náplň dám do mísy a dobře smíchám.
Rozehřeji si troubu na 175 st.
Vymažu máslem formu 26 cm. Vyválím těsto do požadované velikosti, propíchám vidličkou a naliji náplň. Pokladu červeným rybízem a posypu drobenkou. Vložím do vyhřáté trouby a peču 30-38 minut. Zohledněte svou troubu. Dobrou chuť. M
Krásnou formu s puntíky na www.laalmara.cz

14.7:2018
Potřebujete poradit?