Ovocné
Panna cotta

Recept:
čokoládová panna cotta:
250 ml. smetany na šlehání 33 %
1 1/2 lžíce cukru krupice
100 g čokolády 52 %
2 g jemně mletá želatina
1 lžíce studené vody
vanilková panna cotta:
250 ml. smetany na šlehání 33%
1 plnou lžíci cukru krupice
3 g jemně mletá želatina ( 1 malá lžička)
1 lžíce studené vody
vanilkový lusk
ovocná vrstva:
200 g mražených malin
2 lžíce hnědého cukru
75 g čerstvých malin
1 lžička kukuřičného škrobu
Postup:
Želatinu nechám nabobtnat ve studené vodě. Smetanu, cukr a čokoládu zahřívám do bodu varu , poté promíchám tyčovým mixérem do hladké emulze, zmírním plamen a vmíchám želatinu. Již nevařím. Odstavím . Naliji do připravených sklenic , které jsou v šikmé poloze. Dám vychladit na 3 hodiny.
Po 3 hodinách připravím vanilkovou panna cottu. Obdobným způsobem, jenom bez čokolády. Naliji na hnědou vrstvu a vložím opět do lednice na 1 až 2 hodiny.
Ovoce a cukr nechám jen na chvíli povolit na sporáku. Vmíchám čerstvé maliny a kukuřičný škrob. Nechám provařit a mírně vychladit.
Poslední ovocnou vrstvu opatrně navršíme nahoru. Dáme naposledy na 1 hodinu do lednice. Snad jsem Vás tímto dlouhým postupem neodradila. Stojí za to, věřte mi : - ) Dobrou chuť. M

20.6.2018